<body onload="doOnloadTasks()"><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d13404561\x26blogName\x3dMerak+Ettiklerimiz?\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dSILVER\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://merakettiklerimiz.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dtr_TR\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://merakettiklerimiz.blogspot.com/\x26vt\x3d-6310063836763812184', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
6.03.2005

Arkadaşlık, kişilik ve şartların etkisi

Bugun Madagascar adli cizgi filmi izledim. Animasyon tekniginin geldigi nokta yani sira islenilen konular acisindan da hos bir yapimdi. Shrek (ve Shark Tale) adli yapim(lar)a da imza atan Dreamworks Animation LLC iyi bir is cikarmis. Shark Tale'i henuz izlemedim ancak Shrek ve Madagascar'in ardindan kesinlikle film listeme ekliyorum.

Film, New York'un gobegindeki bir hayvanat bahcesinde yasayan dort arkadastan bir tanesinin gercek dogaya olan ozlemi ardinda hayvanat bahcesinden kacislarini ve bir seri olay sonucunda kendilerini vahsi yasamda bulmalarini konu aliyor.

Alex (aslan-Ben Stiller), Marty (zebra-Chris Rock), Glory (hipopotam-Jada Pinkett Smith) ve Melman (zurafa-David Schwimmer) hayvanat bahcesinde yetismis, hayatlarinda pek zorluk gormemis ustelik ilgi odagi olmaktan mutlu dort arkadastir. Marty, parmakliklarin disindaki yasamin hayalini kurmaktadir. Bu dusuncesini onuncu yasgunu kutlamasinda arkadaslarina acar. Bulunduklari ortamdan memnun olan arkadaslari gunluk yasamlarinin rahatligini birakma dusuncesini begenmezler ve Marty'yi vazgecirmeye ugrasilar. Marty vazgecmis gibi gorunse de arkadaslari uyuduktan sonra hayvanat bahcesinden kacip vahsi yasami aramaya baslar. Olaylar bunun ardindan hizlanir ve kahramanlar kendilerini hic alisik olmadiklari ortam ve duygular icinde bulurlar.

Filmde arkadaslik, isbirligi ve bazi kosullarda kisilerin dogalarina donmesi temalari cok iyi bir sekilde islenilmis.

Benim favori kahramanim mi? Favori degil favorilerim cunku bir tane degil tam dort tane: Penguenler! Kendilerine bir misyon belirleyip bu yonde koordine sekilde calismalari ve kendilerine olan guvenleri onlarin benim filmde en cok sevdigim karakterler olmasini sagladi.

Son olarak, flmin muzikleri insanda aliskanlik yaratiyor, en azindan bende oyle bir etki yapti. Buradan dinleyebilirsiniz.

1 Yorum:

At 2:28 ÖÖ, Blogger Elif ...

Bu sabah gozlerim yari kapaliyken, Sacha Baron Cohen "I like to move it" ile
uyandim. Eger siz de gece gec saatlere kadar calisip sabah erken kalkmak zorunda
olanlardansaniz, Madagascar'in muzikleri siddetle tavsiye edilir. Inanin hem ruha hem de vucuda cok iyi geliyor.

 

Yorum Gönder

<< Home